Entertainmentnieuws op Twitter Vecta Garantiefonds

Mieke

Mieke

In 1973 komt de 16 jarige blondine Mieke Gijs via de vader Abraham show in aanraking met componist en zanger Pierre Kartner. De samenwerking met Pierre Kartner resulteert in een single “Wat een prachtige dag”, een Nederlandstalige versie van “What A Wonderful World” van Louis Armstrong. In 1974 scoort Mieke haar eerste hitje met “Een moeder zonder kind” het nummer behaalt de 12e plaats in de top 40. In 1982 krijgt Mieke een zoon, Bart. Tevens komt er in dit jaar een einde aan de samenwerking met Pierre Kartner, volgens Mieke was de magie verdwenen. Mieke gaat vervolgens in zee met de schlagerartiesten Dennie Christian en Freddy Breck, waarmee zij gedurende drie jaar het Nederlandse schlagercircuit afstruint en een zestal posities in de tipparade bereikt. In 1995 stopt Mieke haar zangcarrière acuut wanneer haar man Hugo de Waersegger plots overlijdt. Ook haalt ze de single 'Laat me Alleen' uit de winkels.

Vanaf dat moment wijdt ze zich volkomen aan het bedrijf,een firma (FTP) die de technische productie van tv-programma’s verzorgt.In 1997 haalt de Nederlandse manager Jaap Stoutenbeek zijn idee om een Dolly Parton cd te maken uit de kast en in 1998 verschijnt de cd “Mieke Zingt Dolly Parton” ook daadwerkelijk.

Mieke maakt echter in 2001 haar echte comeback. Met haar single 'Zoiets als liefde' behaalt ze moeiteloos de voorpagina's en ze wordt een veelgevraagde gast in verschillende programma's van radio en televisie. Mieke krijgt ook weer zin in zaaloptredens.

Eind 2004 viert Mieke haar dertigjarig artiestenjubileum door met een theatershow door Vlaanderen en Nederland te trekken. Ook verschijnt er een dubbelalbum.